Oldalak

2015. február 8., vasárnap

Áfonyás, mákos palacsinta

A mákos sütemények nem a kedvenceim. Persze egy kis guba mindig jöhet, de sokkal jobban ízlik a mák egészben, fűszerként használva. Sós és édes fogásokban is kipróbáltam már, most pedig áfonyával párosítottam ebben a palacsintában .

Néhány hónapja növényi tejkészítőt gépet használok heti rendszersséggel, így az új kihívás, hogy a leszűrés után maradt mandula-, kókusz- vagy éppen rizspépet mire használjam fel. A mai palacsintába is került egy adag kókuszos mandula, hamarosan pedig hosszabb poszttal jövök a felhasználási lehetőségekről.


Hozzávalók:
2 csésze tönkölyliszt (tk és sima)
1 bögre kókuszos mandulapüré (1 adag mandulatej leszűrése után)
2 evőkanál egész mák
1 csomag sütőpor
2 evőkanál cukor
1,5 bögre mandulatej (vagy amit szeretnél)
reszelt narancshéj
1 evőkanál kókuszolaj+ kevés a sütéshez
10 dkg áfonya
juharszirup a tálaláshoz

Egy tálban összekeverjük a lisztet, sütőport, mákot, cukrot, majd hozzáadjuk a nedves hozzávalókat. Egy narancs (vagy citrom) reszelt héjával ízesítjük. Nagyjából egy evőkanálnyi kókuszolajat kevertem a tésztába. A gyümölcs fele a tésztába került, a többit frissen, tálaláskor adtam hozzá. Kókuszolajon (vagy tetszőleges zsiradékon), teflonserpenyőben kis pufi palacsintákat sütünk. Juharsziruppal fogyasztjuk. Ha nem sziruppal vagy valamilyen lekvárral szeretnénk enni, akkor a tészta lehet édesebb.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése